Dermapen™

 

Mikrotűs bőrfiatalítás

Anti-aging céllal, hiperpigmentációs vagy akne probléma esetén ajánljuk pácienseink részére a mikrotűs Dermapen™ kezelést.

Az eljárás lényege, hogy a szabadalmaztatott Dermapen™ eszközt végigvezetjük a kezelendő bőrfelületen, és az eszköz kontrollált mélységű, steril szúrcsatornákat képez a bőrfelületen. Mivel a szúrcsatornák mikrosérüléseknek számítanak, szervezetünk azonnal elkezdi a regenerálódást. A képzett kis csatornák pedig megnyitják az utat a bőr irharétege felé, így bőrproblémától függően hatóanyagok mélyre jutását is lehetővé teszik.
Anti-aging jellegű kezelés során hyalorunsavat, vagy egyéb regeneratív anyagokat, pigmentációs probléma esetén ultrapotens pigmentkontroll hatóanyagot vagyunk képesek mélyre juttatni, így fokozni a kezelés hatását. Akár saját vérszérum bőrbe juttatására is alkalmas a módszer.

A dermapen fiatalító eszköz, amelyet Dr. Buda Bernadett is használA módszer
- fokozza a bőr irharétegében a kollagén termelést
- gyorsítja a hámsejt-kicserélődést
-regenerálja a teljes bőrfelületet


A kezelés tűszúrásos része körülbelül 15 perc, de az érzéstelenítés, hatóanyag-visszajuttatás, bőrnyugtatás miatt az egész eljárás összesen kb. 70 percet vesz igénybe.

A kezelés ciklusokban javasolható, 3-5 kezelés javasolt egymás után, 2-6 hetes időközönként.

Fontos megjegyezni, hogy a kezelésnek elengedhetetlen része a korrekt érzéstelenítés és sterilitás!

Csak megfelelő és orvosi felhasználásra alkalmas eszközzel, orvosilag kontrolláltan szabad Dermapen™ kezelést végezni.

Rendelőnk bőregészség specialista orvosa döntheti el a kezelés pontos indikációját és határozhatja meg az adott problémánál alkalmas bejuttatandó hatóanyagokat.


Milyen problémák kezelésére való a Dermapen™?

Dermaen kezelés az ercon, amely a Medios Orvosi Központban is elérhetőA módszer a következő problémák esetén ajánlható:

- általános fiatalítás, ránctalanítás céljából
- aknés hegek, textúrális egyenetlenség esetén
- hiperpigmentáció kezelésére, akár annak a nehezen reagáló, intradermális formájára is, amikor a melanin pigmentünk az irharétegben is akkumulálódik
- terhességi csíkok, striák kezelésére, ugyanis az irharétegig terjedő mikrosérülések a kollagénrostok újraépítésével javíthatják a problémát

 

Mire kell vigyáznunk a kezelést követően?

A kezelés utáni néhány nap kis kellemetlenségekkel jár: pácienseink részletes instrukciókat kapnak arról, hogy milyen termékeket használhatnak a kezelt területen, és milyeneket nem.

A bőr közvetlenül a kezelés után kipirosodik és ez az állapot akár néhány napig is fennmaradhat, közelről egy-két napig akár a szúrcsatornák is látszanak, apró bevérzések jelenhetnek meg az arcon vagy a kezelt területen. A harmadik., negyedik napon enyhe hámlás is észlelhető lehet.

A kezelések nyomai megfelelő, orvosi, ásványi tisztaságú make-up-okkal elfedhetők, tehát a páciens azonnal folytathatja életvitelét, és ezek a kis elváltozások valóban csupán időlegesek.

 

A Dermapen™ és a rádiófrekvencia

Ha a tűszúrásokat a rendelőnkben is elérhető Pellevé™ Orvosi Rádiófrekvenciás Bőrfeszesítő módszerrel kombináljuk, akkor a két technika kombinációja egymást fokozó hatású lehet. Kombinált kezelésként három alkalmas Dermapen™ kezelést javaslunk két Pellevé™ kezeléssel kiegészítve. Ez az intenzív bőrfeszesítő kúra anti-aging céllal javasolható leginkább.