Hyaluronsavas arcfeltöltés - Liquid Facelift

A hyaluronsavas feltöltő anyagok használatával képesek vagyunk pótolni az arcnak az idő előrehaladtával bekövetkező volumen-csökkenését. A hyaluronsav a lehető legtermészetesebb anyag bőrünk számára, hiszen maga a bőr is termeli. A bőrünkben képződött hyaluronsav, ami tulajdonképpen egy cukormolekula, folyamatosan képződik, de nagyon rövid idő, már egy-két nap alatt el is bomlik.

Ráncok feltöltése az arconAz elmúlt évtizedek tudományos fejlesztéseinek köszönhetően a szakemberek molekulák között keresztkötéseket hoztak létre, mely nagyon stabillá tette a hyaluronsavat. A molekula megőrizte térkitöltő és vízmegkötő jellegét, de ellenállóvá vált, így a beadott anyag hosszú hónapokon át képes pótolni bőrünkben a csökkent térfogatot.

Számos márkájú hyaluronsav létezik az esztétikai piacon, Buda doktornő esztétikai praxisában csak az abszolút prémium fajtákat alkalmazza, melyek a legfrissebb innovációkon alapulnak és a legtöbb tudományos kutatás áll mögöttük. A Juvederm Vycross termékvonalának három tagját különböző arc-és ajakfeltöltés indikációkra, a Belotero Balance anyagot pedig a szem alatti karikák kezelésére használjuk. Ez utóbbi az egyik leglágyabb, mégis stabil anyag és kitűnően terül el a legvékonyabb bőrrel fedett területen is.

Buda doktornő volumenpótlásra a biztonságossági és esztétikai elveket figyelembe véve nem alkalmaz semi-permanens, vagy permanens, azaz nem felszívódó és nem biokompatibilis anyagokat.

 

Hyaluronsavas arctöltéssel azonnali eredményt érünk el, igazi „folyékony” arcemelést és kontúrozást, azaz liquid-faceliftet tudunk létrehozni.

Az eredmény nagyon látványos, de nem szól örök életre. A kezelést a hyaluronsav elbomlásával, általában 9-12 hónaponként, a fajsúlyosabb molekula esetén másfél évente érdemes megismételni. Az anyag folyamatos pótlásával az arc fiatalos és volumenizált marad.

A hyaloronsavas töltés gyakorlott kézben biztonságos eljárás, de ritkán mellékhatások is előfordulhatnak. A jó hír az, hogy valamennyi mellékhatás teljes egészében kontrollálható és megszüntethető.

A tű használatából adódóan bevérzés, duzzanat a kezelés után relatíve gyakran észlelhető, de minden ilyen tünet napokon belül teljesen elmúlik, mégpedig magától. Gyulladásos szövődmény szintén előfordulhat, ennek gyakorisága megfelelő technikai is sterilitási feltételek mellett elenyésző, de ha előfordul, antibiotikummal, esetleg szteroiddal könnyen kezelhető. Igen ritkán előforduló szövődmény, hogy az anyag egy érbe kerül befecskendezésre, és az eret elzárva a mögöttes terület vérellátása megszűnhet. Ez a szövődmény azonnal észlelhető, és a hyaluronsavat bontó enzim beadásával teljes egészében uralható.

Buda doktornő a volumenpótlás kezeléseket nemzetközileg elismert szakemberektől tanulta.

 

Dr. Tim Pearce-szel, a manchesteri Skinviva Training tulajdonos vezetőjével


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Ahmed El Houssieny-vel, a manchesteri Skinviva Training vezető trénerével