A legjobb módszerek stria ellen

A Striák

A striák vagy terhességi csíkok (angolul strech marks) akkor jönnek létre, ha hirtelen változik a testsúlyunk: sokat fogyunk, hízunk, terhesség, vagy testépítés során nagy átalakuláson megyünk keresztül. A striák lehetnek lilás, vöröses színűek, de idővel elhalványulnak.Az injekciós zsírbontás a terhességi csíkok ellen

 

Noha a köznyelv terhességi csíkoknak hívja őket, egyáltalán nem kötődnek feltétlenül a terhességhez és férfiak testén is észlelhetőek. Gyakran összekeverik őket a cellulittal, pedig a két jelenségnek semmi köze egymáshoz. A cellulit zsírszöveti probléma, akkor alakul ki, ha a szervezetben a kellő mennyiségnél több a zsír, és kevesebb az izom. A striák pedig egyszerűen „feszülési csíkok”, vagyis a bőrön keletkező repedések.

Megelőzés

Mivel a striák kialakulása a nagy testsúly-változásokhoz kötődik, már serdülőkorban észlelhetők azokon, akik nek a teste nagyon gyorsan változik. Hatékony testápolókkal már ebben az időszakban segíthetünk a bőrnek abban, hogy könnyebben viselje a tágulást.

A terhesség idején is gondoskodhatunk magunkról, bár az egyébként hatékony retinol tartalmú krémek használata ebben az időszakban nem javasolt.

Sokaknak genetikai hajlama van a striákra.

Kezelési lehetőségek

Olyan termékeket javasolunk, amelyek mikroemulziós formájú retinolt tartalmaznak, mert ez nagy mértékben javítja a bőrtextúrát, serkenti a kollagéntermelés, és a hámsejtek kicserélődését is gyorsítja. Az újonnan keletkező bőrfelszín már kevésbé lesz töredezett.

Ugyanakkor ajánlott enzimatikus hámlasztó hatóanyagokat, példának okáért papain tartalmazó hatóanyagokat is használni. Így az elhalt bőrsejtek távozhatnak, és a korábban durva bőrfelület megint sima és selymes lesz. Ha választani kell, pácienseink részére ezt a #ZO terméket ajánljuk

Az intenzív bőrterápiás hatóanyagok teljesen eltüntethetik a striákat, serkentik a bőr saját hidratációját, ennek következtében visszaáll annak eredeti védelmi (barrier) funkciója és a bőrünk teljesen egészségessé válik.
Bónusz, hogy ezzel a jövőbeni esetleges károsodás megelőzését is elvégezzük. Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhetően új bőrre tehetünk szert.

Javasoljuk még a microneedling / Dermapen kezelést is, amely klinikánkon ugyancsak elérhető.

 

Az eljárás lényege, hogy a mikrotűs eszközzel pici szúrcsatornákatt ejtünk a bőrön, a bőrterület jellegétől függően más és más mélységben, a szervezetünk pedig igen hamar elkezdi a regenerálás folyamatát.

Ha a striákkal kapcsolatos kezelések részletesebben is érdeklik, bőrterápiás konzultáció során rendelőnkben szívesen tájékoztatjuk ezekről.