Horkolás terápiák

Áttekintés
Minden páciens és probléma különböző, ezért nincs mindenkire egységesen érvényes terápiás megoldás. A legfontosabb tehát a betegek tüzetes kivizsgálása.
A kivizsgálás alapvetően kétirányú: a felső légutak alkati, anatómiai eltéréseinek a meghatározása egy komplett fül-orr-gégészeti fizikális és endoszkópos vizsgálat során, valamint az alvás alatti élettani paraméterek, a légzés, az esetleges légzéskimaradások feltérképezése  egy részletes, ambulánsan, a beteg otthonában kivitelezett alvásvizsgálat (polyszomnográfia) segítségével.

Ez az első lépés annak érdekében, hogy megszüntessük a zavaró hanghatást, és a beteg problémájára egyedi, minél inkább célzott megoldást találjunk.

A horkolás és a megfigyelt alvás közbeni légzészavarok esetén igen gyakran találkozunk az alábbi anatómiai eltérésekkel a felső légutak területén:

Mindezek mellett gyakran a betegek maguk észlelik és panaszolják, hogy a túlsúly megjelenésével, vagy a kor előrehaladtával fokozódnak a problémáik.

Egyénre szabott:
A horkolás és az alvás közbeni légzéskimaradás komplex eredetű, nincs minden páciensre egységesen érvényes terápiás formula. A Medios Orvosi Központban egyénre szabott terápiás lehetőségeket kínálunk.

Átfogó:
A Medios Orvosi Központban nem egyetlen oki tényezőre fókuszált, hanem szükség esetén teljesen átfogó, többszintű (multi-level) terápiás megoldásokat ajánlunk.

Kényelmes:
A Medios Orvosi Központban alapvető cél, hogy a betegek részére kényelmes, kevéssé megterhelő, ugyanakkor kellően hatékony kezelési lehetőségeket biztosítsunk.

A Medios Orvosi Központban ajánlott terápiás lehetőségek mindegyike bizonyítékokon alapuló módon hatékony a horkolás illetve az alvás közbeni légzészavarok kezelésében.