Vissza

Botoxkezelés

Anti-aging kezeléseink mellé kiegészítő eljárásként ajánljuk a botoxkezelést, amely elsősorban a mimikai ráncok elsimítása terén hatékony módszer.

A botox (botulinum toxin) egy neurotoxin, amelyet egy Clostridium botulinum nevű baktérium állít elő. Az így létrejött fehérjét injekciós technikával az izmokba juttatva hatékonyan tudjuk megszüntetni az ideg és az izom közötti ingerületátvitelt, vagyis az izom gyakorlatilag lebénul. Ennek következtében a kezelt területnek megfelelően a ráncok kisimulnak.

Layer 3.jpg

Noha elsősorban a homlokon található vízszintes ráncokat, a szem környéki szarkalábakat és a szemöldök között megjelenő 11-es ráncot tudjuk legeredményesebben kezelni botox segítségével, ma már az arc más területein is alkalmazzák ezt az anyagot.

Hogyan jut a botox a szervezetbe?

A botox anyagot por formában kapjuk meg, ezt egy sós oldatban kell feloldani, majd az oldatot a megfelelő izomba fecskendezni. Egész kis mennyiséget használunk, és nagyon fontos, hogy a kezelés csak a mimikai izmokat érintse. Az eljárás tulajdonképpen fájdalommentes, alig néhány perc alatt túl is esik rajta a páciens, akinek végig félig ülő helyzetben kell maradnia. Sőt, a beavatkozást követő hat órában is tartózkodnia kell a vízszintes testhelyzettől.

Layer 1.jpg

Az eljárás befejezése után még 2-5 napot várnunk kell arra, hogy a hatás érzékelhetővé váljon. További másfél hét telik el addig, amíg beáll a kívánt állapot. A botox hatása azonban legfeljebb 3-4 hónapig érzékelhető, ezt követően az izmok újra teljesen működőképesek lesznek, és a kezelést meg kell ismételni.
A botoxot a mimikai ráncok kezelésén kívül használhatjuk még izzadáscsökkentésre is. A hónaljak területén, a verejtékmirigyekhez injektált hatóanyag hatékonyan redukálja a túlzott izzadást. Hatása ezen a területen általában 6-9 hónapig is eltarthat.

4384650-scaled.jpeg

Kapcsolat

Érdeklődik kezeléseink iránt? Bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy melyek lennének az Ön számára legoptimálisabb beavatkozások és szeretne információt kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapunkon keresztül és segítünk!

Lépjen velünk
kapcsolatba most!

Nyitvatartás

Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 18:00

Péntek: 8:00 – 16:00