Vissza

Injekciós zsírbontás

Az egészséges bőr és arc jellemzője, hogy a kontúrokat meghatározó volumen és térfogat állandó. Az arc térfogatához nagymértékben hozzájárul a bőr alatti zsírszövet mennyisége. Az öregedési folyamat során az arcunk veszít volumenéből, ezt pótoljuk megfelelő helyekre visszajuttatott hyaluronsavas arcfeltöltés segítségével. A zsír vagy volumen területi eloszlása sem mindegy azonban, mert vannak arcterületek, ahol az öregedési folyamat során éppen nő a zsír mennyisége, ez pedig kifejezetten zavaró lehet. Ilyen terület a nagyon sokakat bosszantó toka, vagy az oldalsó arcélen megjelenő redők. Célunk ilyenkor a fiatalos arányok visszahozatala, azaz az orca területén a volumennövelés, a toka vagy oldalsó állélek területén pedig a felesleges zsírpárnák elbontása. Ez utóbbira kifejezetten alkalmas terápia az injekciós lypolízis, azaz az injekciós zsírbontás.

MI IS AZ INJEKCIÓS ZSÍRBONTÁS LÉNYEGE?

Az injekciós zsírbontás kíméletes, operációt nem igénylő eljárás. Eredménye nem azonnali, hanem lassanként nyilvánul meg, de hosszú távon is megmarad. Mivel a folyamat késleltetetten megy végbe, a bőrnek van ideje összehúzódni, de az összehúzódást és a szövetek feszességét az injekciós kezelést kiegészítő rádiófrekvenciás kezeléssel is fokozhatjuk.

sz6ope2wo6fi7rr9y20200926091349.jpeg

Az anyag, amelyet a zsírbontáshoz befecskendezünk, egy epesav-származék: ez az anyag laboratóriumi körülmények között is bontja a zsírnemű anyagokat. A fokozottabb hatás érdekében kísérőként alkalmazhatunk vitaminokat is, melyek a gyógyulás során az antioxidáns hatás biztosítása szempontjából fontosak. Az injekciós lypolízisnél apró, kifejezetten vékony tűket használunk, ezeken át fecskendezzük be egyenesen a zsírrétegbe a zsírbontó anyagot. Az eljárás körülbelül annyira fájdalmas, mint egy akupunktúra-kezelés. A hatás körülbelül tíz nappal később jelentkezik először, a zsírlebontás legaktívabb fázisa pedig a kezelés utáni negyedik-hatodik hétben várható. Körülbelül nyolc hét elteltével alakul ki a végleges eredmény. Buda doktornő a német Lypolysis Network orvoscsoport egyedüli magyarországi tagja, a kezelés részleteit német kollégájától, a kölni székhelyű Concept-B Privát Klinika orvos tulajdonosától, Dr. Niels Freitag-tól sajátította el.

RÉSZLETEK A KEZELÉSRŐL

Az arc és a toka területén általában egy kezelés is elegendő az optimális eredmény eléréséhez. Ha szükség van második kezelésre, az leghamarabb nyolc héttel később történhet meg. A kezelés nyomán a tűszúrások miatt pici vérzés előfordulhat, de ez pár perc alatt eláll. Később tapasztalhatunk enyhe duzzanatot az injekciózott területen, de ez is lelohad pár napon belül. A kezelés utáni első héten feszülés, fájdalom, a bőr kipirosodása észlelhető, a fájdalom egy enyhébb fogfájáshoz hasonlítható.

Kapcsolat

Érdeklődik kezeléseink iránt? Bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy melyek lennének az Ön számára legoptimálisabb beavatkozások és szeretne információt kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapunkon keresztül és segítünk!

Lépjen velünk
kapcsolatba most!

Nyitvatartás

Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 18:00

Péntek: 8:00 – 16:00