Nő vagyok és borotválkozom...

Ez persze így egyáltalán nem igaz: van például szemöldöke. És finom pihék az arcán mindenütt akadnak, de leginkább az orr és az ajak közötti sávban, illetve az állon. (Ott hosszabb szálak is nőhetnek.)

Akiknek a bajusz vonalán nem annyira finomak, és esetleg még sötétek is a pihéi, azok ezeket kozmetikussal leginkább gyanta segítségével el is szokták távolíttatni (persze léteznek országok, amelyekben ez nem elvárás, biztos mindenki tud mondani egyet-kettőt), de kinek jutna eszébe borotválkozni?

Ha olyan neveket mondok, mint Kleopátra, Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor, akkor sok minden eszünkbe juthat, de azt nem hinném, hogy az arcborotválás egyáltalán felmerülne bárkiben. Pedig ők valóban borotválkoztak (Kleopátráért nem tenném tűzbe a kezem, de ha esztétikai kérdésekről van szó, az ő neve mindig jól mutat) – bár nem azért, mert olyan szőrös lett volna az arcuk, hanem, mert ennek a műveletnek egészen más, meglepően jótékony hatásai is vannak.

medios-2.jpg

Amennyiben konkrétan a zavaró szőrök eltávolításának legjobb és legmodernebb módszerére kérdezünk rá, akkor bőregészség specialistaként az orvosi felügyelettel, bőrtípusnak megfelelő intenzitással végzett orvosi lézeres szőrtelenítés mellett teszem le a voksomat, mely kezelés hatékonysága és gyorsasága egyértelmű. Sokan érdeklődnek erről a kezelésről, így külön posztban fogunk ennek a menetével foglalkozni.

Ami az arcon lévő zavaró szőrszálaktól való megszabadulást illeti, arra is a lézer a legjobb, de az arcborotválás más szempontból mégiscsak ajánlható: a dermaplaning-nak nevezett eljárás alkalmazásának eredményeként ugyanis – a dermabrázióhoz hasonlóan – nagyon-nagyon vékony réteg felszíni, elhalt, lágy keratin réteg kerül le az arcunkról.

medios-3.jpg

De milyen is egy női arc a valóságban?
A nők arcbőrén meglepően sok szőrszál van, ezek többsége azonban szerencsére mikro vastagságú piheszőr, így nem észlelhető, csak bizonyos fényben válik láthatóvá. Ahogy már említettük, a bajusz és az áll vonalában hormonális hatásra gyakran megvastagodik néhány szőrszál, ami kellemetlen és zavaró lehet, ezek tartós eltávolítására a lézer ajánlható.

Ritka esetekben, hormonális hatásra kinőhet kvázi igazi szakáll is egy-egy női arcon, ahogyan erre történelmi példa is akad, de ez nagyon atipikus. Ugyanakkor a szakáll a férfi dominancia szimbóluma is, így például az ókori Egyiptomban a fáraónők álszakállat viseltek ünnepi alkalmakkor (ahogy itt alább Hatshepsut), ez viszont már egy másik történet.

medios-4.jpg

Térjünk vissza a borotválkozásra: vajon milyen eredménnyel jár, ha a teljes arcfelületről (a homloktól az állunkig!) leszedjük, konkrétan leborotváljuk a piheszálakat? Az eljárás elképesztően puha és fényes bőrt eredményez. Ahogy egy, a módszerrel megbarátkozó hölgy, Kirbie Johnson írja cikkében: nem bírta megállni, hogy újra és újra ne tapogassa az arcát, az annyira sima és bársonyos lett a borotválkozástól.

Ne egy hagyományos, a férfiakéhoz hasonló, borotvahabos borotválkozást képzeljünk azonban el! Felejtsük el a nők számára kifejlesztett borotvahabokat és borotvákat is!

medios-5.jpg

A dermaplaning-hoz speciális borotvák szükségesek, amelyek olyan gyakorlott, orvos-esztétikai asszisztens kezébe valók, akik megfelelő jártassággal rendelkeznek ennek a metódusnak a kivitelezéséhez. Rendkívül fontos a higiéniai feltételek betartása, a bőr fertőtlenítése, zsírtalanítása, majd a kezelés után az arcbőr megfelelő hidrálása olyan nyugtató és hámosító krémekkel, amelyek alkalmasak az esetleges mikrosérülések begyógyítására.

Ezt a fajta borotválást nem nedves arcon végzik, mint ahogy ez a férfiaknál szokás, hanem száraz bőrön.
A kezelés eredménye varázslatos. A bőr textúrája szinte soha nem látott egyenletességet érhet el, az egészséges bőr fénye még egységesebb és egészségesebb lesz. A kezelést egyébként amúgy is egészséges, egységes felszínű bőrön érdemes csak alkalmazni, ahol a bőr textúrális egyenetlenségeit már helyrehoztuk, gyulladt, pattanásos bőrfelületen nem szabad ezzel próbálkozni. De egy, egészséges bőr ragyogó fénye ezzel a felszíni mechanikus effektussal még ragyogóbbá válhat.

Az eljárásnak nem csak bőrsimító hatása van, de az anti-aging módszerként is működik, vagyis a bőröregedés elleni küzdelemben is segít. Itt egy videó arról, hogyan is néz ki az eljárás a valóságban. 

medios-6.jpg

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a borotválással esetleg erősödhetnek-e a piheszálak az arcon. A válasz egyértelműen nem, hiszen ezeknek a szálaknak a vastagsága genetikailag és hormonálisan meghatározott: ugyanolyan láthatatlanan piheszál nő vissza, mint amennyi korábban volt. Vastag szálak esetén és szőrtelenítési célzattal ismételten hangsúlyozva, ne ezt a módszert alkalmazzuk, ez nem arra való. A legjobb eredmény elérése érdekében használjuk az orvosi lézer kezeléseket!

Forrás: https://boregeszseg.blog.hu/ 

Kapcsolat

Érdeklődik kezeléseink iránt? Bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy melyek lennének az Ön számára legoptimálisabb beavatkozások és szeretne információt kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapunkon keresztül és segítünk!

Lépjen velünk
kapcsolatba most!

Nyitvatartás

Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 18:00

Péntek: 8:00 – 16:00

Betöltés..