BSURE DNS-TESZT

Az esztétikai-orvosi praxisok leggyakoribb beavatkozása a hialuronsavas arctöltés. A munka során minden szakember az esztétikus, biztonságos páciens ellátásra törekszik, de bizonyos esetekben azonban nem várt komplikációk léphetnek fel, még abban az esetben is, ha a kezelést hozzáértő orvos végezte, szakszerűen. A tökéletesen kivitelezett hialuronsavas töltés kezelés után hónapokkal, akár évekkel később is jelentkezhetnek a páciensnél olyan nem kívánt, akár extrém mellékhatások, mint a gyulladás, granulóma, duzzanat vagy nekrózis. Ezeket a késői típusú szövődményeket nagyon nehéz véglegesen kezelni és az is előfordulhat, hogy a probléma átmeneti javulás után kiújul.

Ennek oka, hogy előfordulhat, hogy az adott páciens  olyan genetikai hajlammal rendelkezik, amely miatt az immunrendszere a későbbiek folyamán szélsőséges módon reagál a töltőanyagokra, ez pedig súlyos szövődményeket és akár élethosszig tartó kellemetlenségeket okozhat. Annak megállapítására, hogy ez a helyzet az adott páciens esetében is fennáll-e, a Bsure Medical genetikai alapú DNS-tesztje a töltőanyag-kezeléseknél döntő szerepet játszik.

Töltéssel járó kezelést szeretnél, vagy már túl is vagy rajta? Kiválasztottál egy nagy szaktudású és szakértelemmel bíró orvost, aki a legjobb minőségű anyagokkal dolgozik? Hiába egy mindennaposnak számító  beavatkozásról beszélünk, azt azonban nem tudhatod, hogy saját szervezeted hogyan fog reagálni a beadott töltőanyagokra.

A Bsure Medical töltőanyagokra vonatkozó, nyál alapú DNS-tesztje azt mutatja meg, hogy az adott egyénnek van-e genetikai hajlama a töltőanyag-kezelést követően súlyos szövődmények kialakulására, függetlenül a töltőanyag típusától, minőségétől és minden további körülménytől. 

A teszt négy neves orvos, illetve spanyol és holland orvosi egyetemek kutatócsoportjainak együttműködése révén jött létre. A vállalkozáshoz kapcsolódó teljes orvosi csapat komoly, sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a töltőanyag-kezelések és a lehetséges szövődmények kutatása terén.

A pozitív eredményű teszt nagyon magas kockázatot jelent a súlyos szövődmények kialakulására, ebben az esetben nem ajánlott a töltőanyag-kezelés. A teszt negatív eredménye esetén a szövődmény kialakulásának esélye nem kizárt, de nagyon alacsony.

A génvariáció minden 70. páciensnél előfordulhat, mely a látszat ellenére nem nagyon ritka szám, akár 1-2 hetente is jelentkezhet ilyen hajlammal bíró beteg kezelésre. A biztosan kialakuló szövődmények kapcsán tehát fontos, hogy a hangsúlyt a megelőzésre helyezzük, mely e nyálteszt révén immár egyszerűbb, mint valaha.

A tesztelés egy nagyon gyors és egyszerű protokoll mentén zajlik: a rendelőben pár perc alatt levett nyálmintát egy spanyolországi laborba továbbítjuk, ahol szigorú GDPR szerinti adatkezelés mellett 3-4 héten belül eredményhez juthatunk.

A mintaavétel előtti egy órában tilos a dohányzás, fogmosás, ivás és étkezés, de egyéb megkötés nincs, így valóban egy gyors és egyszerű módszerről van szó.

Kiknek ajánlott a teszt elvégzése?

  • preventív szemléletűeknek,
  • azoknak, akik a biztonságra törekszenek és még nem részesültek semmilyen töltőanyag-kezelésben,
  • akiknek korábban bármilyen késői szövődménye vagy problémája volt töltőanyag-kezelés kapcsán,
  • illetve autoimmun betegségben szenvedőknek, akik arctöltésen gondolkodnak

A Medios Orvosi Központ régiós centrumnak minősül a szövődmények kezelésében és megelőzésében, ezért a teszt bevezetését és terjesztését Magyarországon klinikánk végzi.

 

Mellékhatások