Hogyan tároljuk szépségápolási arzenálunkat?

A krémeknek is megvan a maguk sorsa… És tartósságuk, minőségük megőrzése is függ a környezeti hatásoktól, vagyis nem mindegy, hogy hol, milyen körülmények között tároljuk a termékeket, amelyekért olykor nem kevés pénzt adtunk ki.

Ha ugyanis nem megfelelő helyen raktározzuk szépségápolási cikkeinket, akkor lehet, hogy azok hamarabb vesztik el hatékonyságukat, mint kéne. Ez pedig igen bosszantó lehet. A C-vitamin például igen érzékeny ilyen szempontból: ez a gyakran használt, mindenki által sokoldalúnak tekintett antioxidáns sajnos különösen instabil, ezért azok a készítményeket, amelyek C-vitamint is tartalmaznak, extrém óvatosan kezelik. Mind a csomagolás, mind a tárolás során nagyon oda kell figyelni a termékre annak érdekében, hogy ne veszítse el hatékonyságát.

Nézzük, milyen alapvető szempontokat érdemes figyelembe venni a tárolási hely kiválasztásakor. 

  1. Tartsuk távol a termékeket a napsütéstől!

Általános szabály, mindenféle bőrápolási termékre vonatkozik: a legjobb megoldás a sötétség. A fényhiány biztos nem fog megártani a krémeknek, a közvetlen napfény viszont nagyon is: több anti-aging összetevő bomlását is felgyorsíthatják a napsugarak.

Ne tartsuk tehát a termékeket se a kocsiban, se a fürdőszoba ablakában. Válasszunk egy jó sötét szekrényt, ott remekül fogják érezni magukat az instabilabb vegyületek is. Nem véletlen, hogy a C-vitamin tartalmú termékeket olyan flakonba csomagolják, amelyek falán a fény nem képes áthatolni.

  1. Keressük a hűvös helyeket!

Ahogy a napfény rossz hatással van ezekre a termékekre, úgy a meleget se nagyon bírják, sokkal biztosabban őrzik meg minőségüket, ha hűvös helyen tároljuk őket. Tehát működő radiátorra vagy fűtőtestre semmiképp ne tegyük, de még a közelébe se érdemes. Hűtőszekrénybe viszont berakhatjuk, főleg azokat a cikkeket érdemes ott tárolni, amelyek C-vitamint tartalmaznak, illetve retinoidok vannak bennük. És ha 30 fok fölött van a lakásban a hőmérséklet, akkor sokszor az egyetlen hűvös hely tényleg a hűtő. (Kamrával és légkondival rendelkezők előnyben.)

A fagyasztó azonban már nem túl jó ötlet, annyira messze ne menjünk, hogy nulla fok alatt tároljuk a készítményeket, mert nem ez épp olyan rosszat tenne nekik, mint a meleg és a napfény. Ha tehát hideg éghajlaton élünk, és nincs központi fűtés a lakhelyünkön, ne tároljuk a termékeket olyan helyen, ahol fagypont alá eshet a hőmérséklet. Az autóban se hagyjuk hosszabb távon, a fentebb már említett okokból kifolyólag. 

  1. A fürdőszoba klímája elvileg árthat, de emiatt ne nagyon aggódjunk!

Van, aki attól is óv bennünket, hogy a fürdőszobában tartsuk a szépségápolási cikkeinket, mert a pára is árthat nekik – ez azonban már túlzott óvatosság lenne: a potens hatóanyagokat tartalmazó krémek mar eleve olyan csomagolást kapnak, amelyek megóvják a termékeket az oxidációtól, és így a párának sincs esélye egyikbe se bekerülni. Ezek a flakonok olyan pumpaszerkezettel vannak ugyanis ellátva, melyben egy szelep akadályozza az oxigén kívülről való bejutását.

Fontos azonban, hogy ne tégelyben tároljuk a krémeket, mert így csak pár napig őrzik meg a szavatosságukat, legalábbis, ami az aktív hatóanyagokat illeti.

  1. Ne engedjünk gyerekeket a közelükbe!

Noha ártani nem árt nekik, ha magukra kenik egyik-másik terméket (azért egy-egy tonik megivása nem lenne túl jó ötlet), nem azért vásároltuk be ezeket a dolgokat, hogy a gyerekek piszkos kezükkel belenyúljanak a tégelyekbe, kinyomják a tubusokból a krémeket, utána elfelejtsék visszazárni, vagy olyan helyre tegyék, ahol nem találjuk meg többé…

Gyerekek elől elrejteni dolgokat persze nem egyszerű feladat, de ha már nagyobbak és a biztonsági zárakat is könnyedén feltörik, akkor magyarázzuk el nekik, hogy ezekre a krémekre nekünk van szükségünk, nekik még egyáltalán nem. Kivételt képeznek persze a fényvédő krémek, amelyekkel idejekorán meg kell ismerkedniük.

Összefoglalva tehát, kerüljük a napfényt, a hőséget, és próbáljuk biztonságos helyen tartani a krémeinket és tonikjainkat, így sokkal nagyobb eséllyel őrzik meg a minőségüket és lesznek képesek kifejteni bőrünkön a kívánt hatást.

Forrás: https://boregeszseg.blog.hu/ 

Kapcsolat

Érdeklődik kezeléseink iránt? Bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy melyek lennének az Ön számára legoptimálisabb beavatkozások és szeretne információt kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapunkon keresztül és segítünk!

Lépjen velünk
kapcsolatba most!

Nyitvatartás

Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 18:00

Péntek: 8:00 – 16:00

Betöltés..